zaterdag 24 oktober 2009

Spinnen

Nee, niet het beest maar prachtige wol. In het berichtje van 17 juni 2009 had ik het er al over. Ik ben inmiddels klaar met spinnen en moet nog 1 streng 'wassen' . Het moet nog even in een eucalan sopje en dan is alles klaar. Ik wilde er eigenlijk mee weven maar ik vind breien ook zo ontzettend leuk. Dus laat ik het nog maar even liggen tot er een supergoed idee langskomt.
De rode wol op de spintol gaat ook lekker. Als ik een redelijk volle tol heb maak ik er een bolletje van en brei dat dan weer op. Dit wordt een sjaal en daar zal ik nog een foto van maken.

Al met al ben ik weer heerlijk textielerig bezig.

Mijn achterbuurvrouw is in verwachting van haar tweede dochter en dus ben ik op zoek naar een leuk baby kadootje om zelf te maken. Ik heb al gekeken op de site van garnstudio, daar staat veel leuks, ik heb al ideetjes. Misschien heeft iemand nog een tip?

Straks weer zaaaaaaaaaaaalig lezen, Ik zit in het derde deel alweer van Anna Karenina. Vanmiddag de verwarming wat aan, een kopje thee erbij, heerlijk toch. Maar nu eerst wat van die typische zaterdag klusjes (de vergeten booschapjes, werkkleding wassen, de planten verzorgen al kan ik ze geloof ik beter met rust laten, heb totaal geen groene vingers, en meer van dat soort dingen)
O ja, ik heb de bestelling van Zilvermaan binnen, wat is het toch altijd leuk om een pakje te openen, zelfs al weet je wat er in zit hihi. Dus misschien ga ik straks ook nog verder met het polijsten van mijn hanger die in de maak is. Als hij klaar is zal ik daar ook nog een foto van maken.
Groetjes.
ps; en eigenlijk wil ik mijn weefgetouw gaan inrijgen, wat zou het heelijk zijn als een week soms een zaterdag extra had......................

zaterdag 17 oktober 2009

ereader

Tja, zullen sommigen van jullie je misschien afvragen, wat is een ereader?

Dat is een soort van apparaat waar je digitale boeken op kunt lezen. Jaren geleden kon je zo'n ding al, oa bij de krant die ik toen las, kopen en daar dan ook je krant op ontvangen en lezen. Hartstikke veel geld dus daar hoefde ik niet eens over na te denken.

Tegenwoordig heb ik de leeftijd dat je je boek met behulp van een leesbril moet lezen, in bed ook niet echt handig vind ik.
En handen die een dik boek (lang) vasthouden ook niet leuk vinden. Allemaal niet erg, helemaaaaaaaaaal niet erg.

Toen oh toen, het spinweekend! Agnes had een (betaalbare) Sony ereader mee en ik mocht het ding even vasthouden. Alle problemen opgelost! (ineens waren het 'problemen' hihi)
Eerst veel leren over ereaders via het internet, en dan in het 'echie' gaan bekijken.

Inplaats van naar de weefkring te gaan gingen mijn lief en ik onverwacht een dagje op stap. En daar, in een libris boekhandel bleken ze de twee modellen te hebben waar ik inmiddels tussen aan het twijfelen was. Ik heb ze in mijn handen gehad en twijfel nog steeds. Nee eigenlijk weet ik het al...............

Thuis gekomen ben ik heerlijk verder gaan lezen vanuit mijn IPhone (nee ik heb de ereader nog niet gekocht) want daar heb ik ondertussen al het een en ander aan boeken op staan. Kopje thee erbij en in het zonnetje.......wie doet me wat.
Er zijn best veel legale, gratis, boeken op het internet te krijgen en er zijn ook al veel titels te koop (oa bij http://www.bol.com/ en http://www.libris.nl/ en nog meer, even googelen).

Mijn ereader zoals in de zijbalk van dit blog benoemd is dus nog steeds mijn IPhone met een echte ereader op mijn verlanglijstje. Maar ik ben er al heel content mee, en ik lees weer!!!!!!!!!
Hierbij een foto van zo'n ding.

O ja, ik heb Sara Burgerhart uit en ik moet zeggen met ontzettend veel plezier gelezen. Het taalgebruik is zo leuk en hoe men toen over zulke zaken dacht en deed, heerlijk. Een echt snoepje.

Het boek; Haar naam was Sarah, heb ik bijna uit en dit is echt de moeite waard. De schrijftster wil ons een verhaal vertellen en zij doet dit op een manier die mij goed valt. Echt een aanrader.

En het trieste weefgetouw? (een weefgetouw dat leeg staat en dus niet in werking is Corrie hihi) dat is eergisteren opgeboomd en ik kan nu gaan inrijgen. Ze ziet er al meteen een stuk minder triest uit.

dinsdag 13 oktober 2009

Kadootje

Het is niet dat ik vrijdag jl niet wilde schrijven op mijn blog maar het kon even niet. Het zou dan namelijk om een kadootje gaan wat ik voor mijn zusje gemaakt heb...... Maar inmiddels is ze jarig geweest en kan ik mijn nijverheid showen. Ziehier;
Een doosje gemaakt met behulp van mijn, in Duitsland op het Stempelmekka gekochte, scorpal. Dit is een kunstof plaat met allemaal gleufjes waarlangs je kan rillen en zo mooie strakke lijnen krijgt. Handig om oa doosjes te maken. Uiteraard is het doosje bestempeld met stempels van de Stempelstudio (hihi, bedrijf van ditzelfde zusje) In het doosje een ketting met een hanger van Tinkerbel. Mijn zusje is helemaal mal van dit figuurtje. Overal in haar huis kom je haar tegen. Weeeeeeeken geleden zag ik deze hanger en besloot toen om dat voor haar verjaardag in een ketting te verwerken. Niet dat ik dat ooit gedaan had maar een mens is nooit te oud om te leren nietwaar. Nou het is wel aardig gelukt geloof ik. Ze was er in elk geval blij mee.

En het feestje? Dat was erg gezellig want ze vierden ook hun 25 jarig huwelijksfeest. Op de dag zelf is het stel er niet, ze zitten dan op Tenerife (doen ze goed)

Dan heb ik nog een foto van een triest weefgetouw. Het staat er al enige weken op deze trieste manier bij......... Misschien vanmorgen opbomen?

vrijdag 2 oktober 2009

van alles wat

Inderdaad, van alles wat. Ik begin met een kadootje van Agnes, gekregen op het stempelmekka. Zomaar! Lief toch. (kan zo snel de foto niet terugvinden, komt later)
Dit doosje heb ik gemaakt met behulp van de scor-pal en daarna gestempeld. Er zitten stekenmarkeerders in en die ben ik vergeten te fotograferen..............
Erg leuk om te doen trouwens. Vooral ook zo'n geweldige foto :(

Ook heb ik een malle ring met eenzelfde hanger gemaakt. Sieraden maken is een vak en deze fotograferen ook hihi maar ik heb er erg veel plezier aan. Gemaakt naar een model van de cursus; het mooiste sieraad maak je zelf van Teleac.
Maar eerst had ik deze ketting gemaakt. De wikkelbedels die ertussen zitten heb ik gemaakt naar deze tutorial en de ketting verder naar een model uit het boek; basistechnieken kralensieraden van Marjolein Wierda.

Verder spin en brei ik voort en ga ik zometeen op weg naar de landelijke spindag. Die is eigenlijk morgen pas maar we gaan (en een flink stel met ons) vandaag al. Gezellig kletsen, spinnen en eten met elkaar. Vandaar dit korte berichtje want over een half uurtje zit ik in de auto.................